دانشمندان چینی خاک شور را حاصل خیز کردند!

به گزارش وبلاگ کوجی هامی، امنیت غذایی در چین با جمعیت 1.4 میلیارد نفری آن، یک اولویت برای این کشور است. با این حال، این کشور با چالش های متعددی روبرو است، زیرا از نظر اراضی شور-قلیایی در مرزهای جغرافیایی خود رتبه سوم جهانی را دارد.

دانشمندان چینی خاک شور را حاصل خیز کردند!

به گزارش خبرگزاری وبلاگ کوجی هامی ، دانشمندان چینی با استفاده از ساقه های گیاهی و یک ورقه پلاستیکی توانستند شوری خاک را تا 36 درصد کاهش دهند و خاک شور را به مزارع حاصلخیز تبدیل نمایند.

براساس گزارش ایسنا، یک رویکرد تازه و ابتکاری که به وسیله دانشمندان علوم خاک از آموزشگاه علوم کشاورزی چین ابداع شده است، به تبدیل بخش های بزرگ خاک شور به زمین های کشاورزی حاصل خیز یاری نموده است.

به نقل از آی ای، این آزمایش ها در شهرستان وویوان(Wuyuan) در منطقه مغولستان داخلی چین انجام شد.

بر اساس برآوردهای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(FAO)، حدود 9 درصد از خشکی های زمین، شور شده و به شکل فعلی برای کشاورزی نامناسب است.

در حالی که شرایط طبیعی مانند شرایط بیابانی می تواند منجر به کاهش کیفیت خاک گردد، فعالیت های انسانی نیز در این تغییرات نقش داشته است.

مدیریت ضعیف آب یکی از عوامل افزایش شوری خاک است. در وویوان چین، کشاورزان زمین های خود را بیش از حد با آب فراوان از دریای زرد که در مجاورشان است آبیاری می نمایند. این امر باعث افزایش سطح آب در منطقه می گردد و در نتیجه نمک های خاک به سمت بالا می آیند.

این منطقه خشک، بارندگی بسیار کمی دارد و بنابراین محتوای نمک خاک رقیق نمی گردد و در نتیجه نمک ها روی سطح خاک تجمع می یابند.

راهکار کاهش شوری

گروهی از دانشمندان خاک به رهبری لی یویی(Li Yuyi) رویکردی نوآورانه برای مقابله با افزایش شوری خاک ابداع نموده اند.

پژوهشگران از ساقه های زراعی با طول های متفاوت بین 5 تا 15 سانتی متر استفاده کردند و آنها را به صورت صاف در خاک در عمق حدود یک 30 تا 40 سانتی متری دفن کردند.

سپس سطح زمین با یک ورقه پلاستیکی پوشانده شد تا به حفظ رطوبت یاری گردد و ساقه های زراعی از بالا آمدن نمک ها به سطح جلوگیری می نمایند.

در نهایت، این تیم به یاری حفظ رطوبت، محتوای نمک خاک را به طور میانه تا 36 درصد کاهش داد.

طبق اطلاعات منتشر شده پژوهشگران، این کاهش شوری منجر به افزایش 30.5 درصدی در فراوری محصولات شد.

نگرانی های امنیت غذایی چین

امنیت غذایی در چین با جمعیت 1.4 میلیارد نفری آن، یک اولویت برای این کشور است. با این حال، این کشور با چالش های متعددی روبرو است، زیرا از نظر اراضی شور-قلیایی در مرزهای جغرافیایی خود رتبه سوم جهانی را دارد.

247 میلیون هکتار از سرزمین اصلی چین دارای شوری بالایی است که بیشتر آن در منطقه ها خشک و نیمه خشک مرکزی و غربی چین واقع است. بر اساس برآوردهای دولت چین، یک سوم از این زمین ها می توانند پس از مداخله با فناوری یا بهبود شیوه های کشاورزی برای استفاده مجدد احیا شوند.

با این وجود، چین در سال 2023 به برداشت بالایی دست یافت و مقامات قصد دارند فراوری غلات را بیش از 650 میلیون تن حفظ نمایند تا از خودکفایی در روبروه با تغییرات آب و هوایی و عدم اطمینان در بازارهای جهانی مواد غذایی اطمینان حاصل نمایند.

چین برای دستیابی به این هدف حدود 40 فناوری را برای تصفیه خاک شور و مناسب ساختن مجدد آن برای کشاورزی توسعه داده است. این کشور بعلاوه مشتاق به اشتراک گذاری این فناوری با سایر کشورها است.

پژوهشگران در گزارش خود افزودند که چین علاوه بر آماده سازی خود، با کشورهایی مانند ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی و ایالات متحده برای معرفی بذرهای برنج با ژن های مقاوم به نمک همکاری می نماید.

تیم های پژوهشی مانند این از آموزشگاه علوم کشاورزی چین بیش از یک دهه را صرف تحقیق در خصوص خاک های شور-قلیایی در این کشور نموده اند و مداخلاتی را به طور خاص متناسب با شرایط محلی توسعه داده اند.

227227

منبع: خبرآنلاین

به "دانشمندان چینی خاک شور را حاصل خیز کردند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمندان چینی خاک شور را حاصل خیز کردند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید