چند نان و شیرینی خوشمزه و خاص در بندرعباس
به گزارش وبلاگ کوجی هامی، هیچ سفر و گردشی بدون تجربه غذاهای اصیل و محلی آن منطقه کامل نیست، بندرعباس هم از واقعیت مجزا نیست به همین جهت در ادامه به تعدادی از نان و شیرینی های سنتی این دیار پرداختیم تا شکم گردی در این بندر را کامل کنیم.
نان تمشی
این نان خوشمزه در بیشتر منطقه ها هرمزگان طبخ می شود و آن را با تخم مرغ و پنیر آن را تهیه می نمایند. در جزیره هرمزگان نان تمشی را با یک روش متفاوت تهیه می نمایند ، اهالی هرمزگان برای تهیه نان تمشی از گلک استفاده می نمایند. ماده اصلی برای تهیه نان تمشی آب سرخ است که بعد از ته نشین شدن مورد استفاده قرار می گیرد.
افزودن آب سرخ به نان تمشی موجب خوشمزه و خوشبو شدن نان می شود ، تمشی با مهیاوه خورده می شود و می توان به عنوان یک وعده غذای کامل از آن استفاده کرد.
نان کروسی
اگر علاقمند به نان چرب و شیرین هستید پیشنهاد ما به شما نان کروسی است ، این نان خوشمزه در هرمزگان با یک روش خاص تهیه می شود.
برای پخت این نان به یک تاوه مخصوص که 6 گودال دارد احتیاج می باشد بعد از اینکه تاوه گرمتر شد داخل گودالها روغن می ریزند و بعد روی روغن ها را خمیر قرار می دهند و سپس نان پخت و آماده شده را از داخل تاوه خارج نموده و در یک کاسه ای پر از شیر و شکر قرار می دهند.
نان بالاتاوه
این نان خوشمزه از دیگر نان های خوشمزه هرمزگان است و برای پختن این نان سنتی ابتدا آرد را به صورت خمیر در آورده و اجازه می دهند تا استراحت نموده و پف کند ، روز بعد کمی از خمیر استراحت نموده را برداشته و باز می نمایند و سپس کمی روغن روی خمیر می زنند و بعد خمیر را تا نموده و دوباره باز می نمایند و در تاوه داغ قرار می دهند.
نان کلوکی
نان کلوکی یکی دیگر از نان هاای بی نظیر و خوش طعم شهر های جنوبی می باشد. این نان از ترکیب آرد ، نخود، انواع گیاهان معطر و دارویی و روغن و مهیاوه تهیه می شود و در سفره های صبحانه یا سفره های افطار با چاشنی مهیاوه نوش جان میشود و از نان های سنتی و بسیار خوشمزه هرمزگان محسوب می شود.
نان چم چمو
از نان های بسیار ترد و خوشمزه که اکثرا در محله های قشم پخته می شود نان چمچو است که ماده اصلی آن تخم مرغ است و برای همین به آن نان تخم مرغی نیز گفته می شود و برای صبحانه گزینه خوبی است زیرا بسیار پرانرژی و مفید است و برای شیرین شدن می توانید از شکر نیز بهره ببرید. نان چمچمو از نان های سنتی و قدیمی هرمزگان است که از قدیم الایام پخته می شود این نان خوشمزه را میتوان در محله ها و بازارهای قدیمی نیز تهیه کرد.
کلوچه تنوری
کلوچه محلی و سنتی هرمزگان نیز از هواداران بسیار زیادی در بین مردم این منطقه و بعلاوه جهانگرد ها برخوردار است. این کلوچه خوشمزه از مخلوط شکر، آرد، روغن، هل و گلاب تهیه می شود. برای درست کردن این کلوچه خوش طعم ، اول آرد را در داخل روغن بسیار داغ ریخته و بعد آهسته آهسته ترکیب آب، گلاب و شکر را اضافه می نمایند و در پایان از خمیر به صورت قالب های مورد دلخواه در آورده و در تابه می پزند.
مالوکی نوعی شیرینی سنتی در استان هرمزگان است که از ترکیب ماست، تخم مرغ، آرد و پودر قند تهیه می شود. زرده های تخم مرغ و روغن ذوب شده را با هم ترکیب نموده و آرد را کم کم به آن اضافه می نمایند و خمیر به دست آمده را در نایلون قرار می دهند و نزدیک به 2 ساعت آن را استراحت می دهند.
سپس خمیر را به شکل دایره های کوچک درآورده و در روغن فراوان سرخ می نمایند و بعد از آن که روغن اضافی آن را گرفتند، در پودر قند غلتانده و سرو می نمایند.
لگیمات
لگیمات یا لقیمات یک نوع شیرینی عربی است که در واقع متعلق به کشور کویت است. البته در شهرهای جنوبی کشورمان از جمله هرمزگان نیز درست می شود. این شیرینی سنتی از مخلوط آرد سفید، آرد برنج، خمیر فوری، بکینگ پودر و تخم مرغ تهیه می شود و بعد از سرخ کردن در روغن داغ آن را در شهد عسل یا شیره خرما یا رطب می غلتانند. نام این شیرینی از جمع واژه لقمه گرفته شده که به معنی لقمه لقمه است.
رنگینک
یک دسر بسیار خوشمزه که در استان های خوزستان و فارس نیز در بین مردم از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما هر شهری دارای روش خاصی در طبخ رنگینک دارد که به طبع آن طعم و مزه هم فرق دارد. رنگینک در هرمزگان از خاک قند، روغن، آرد و خرما درست می شود.
منبع: گردشبان