نفس های آخر 25 هزار باشگاه ورزشی، امید سلامتی مردم زیر گیوتین!

به گزارش وبلاگ کوجی هامی، خبرنگاران - گروه ورزش: بعد از گذشت 15 ماه از شیوع و گستردگی کرونا، آسیب این ویروس بر کسب و کارهای ورزشی به بالاترین حد خود رسیده به خصوص که باشگاه های ورزشی در این ایام با تعطیلی مستمر روبرو هستند. این تعطیلی اجباری آنهم بدون هیچ پشتیبانی و حمایتی در کنار سیاست های یک طرفه باعث شده تا آسیب مالی کرونا بر ورزش از نیروی انسانی و بیکاری آنها فراتر رفته و به تغییر کاربری باشگاه ها، خروج بخش خصوصی از ورزش و … هم کشیده گردد.

نفس های آخر 25 هزار باشگاه ورزشی، امید سلامتی مردم زیر گیوتین!

ورشکستی بیش از نیم میلیون نیروی انسانی در واحدهای ورزشی

ورزش ایران 25 هزار باشگاه دارای مجوز در سراسر کشور دارد. تعداد نیروهای انسانی فعال در این باشگاه ها هم حکایت از 154 هزار مربی همراه با 500 هزار نفر پرسنل دارد. این تعداد نیروی انسانی که بیش از نیم میلیون نفر را شامل می شوند، همان افرادی هستند که از زمان شیوع کرونا در کشور تا به امروز به جهت تصمیماتی که ستاد مقابله با کرونا در رابطه با تعطیلی باشگاه ها گرفته، کمرشان زیر بار مصائب این تصمیمات و آسیب آنها شکسته است.

بیمه بیکاری که به کار بیکاری نمی آید

درست است که کرونا و آسیب های آن یک چالش جهانی است اما دولت که کاهش بیکاری در آن باید یک اولویت باشد هیچ رویکردی برای تعطیلی باشگاه ها و شرایط کسب و کار نیروهای شاغل در آن ندارد و همین مسئله باعث شده که تبعات تصمیمات تهاجمی ستاد مقابله با کرونا در ورزش هر روز دامنه جدیدی بگیرد به خصوص که در این شرایط خاص و استثنایی از طرف نهادهای حمایتی مانند سازمان تأمین اجتماعی هم هیچ یاری و حمایتی از این افرادِ بیکار نمی گردد طوریکه آنها نمی توانند بیمه بیکاری دریافت نمایند. باشگاهی هم پرسنل را بیمه نموده به خاطر آسیب اقتصادی که متحمل شده قادر به پرداخت بیمه بیکاری نیست.

خروج بخش خصوصی از ورزش و تبعاتی که گریبان دولت بعد را می گیرد

خروج و محو تدریجی بخش خصوصی از ورزش آسیب دیگری است که شرایط فعلی و تداوم آن به دنبال خواهد داشت، بخشی که یاری رسان دولت در تأمین سلامت و تندرستی جامعه است و دور شدن آن از ورزش به جهت تبعاتی که خواهد داشت می تواند در دراز مدت و برای دولت آینده ایجاد چالش کند.

به هر حال این بخش خصوصی است که با ورود به ورزش و انجام سرمایه گذاری لازم و به موقع، بار اقتصادی برای افزایش سرانه ورزشی را از دوش دولت برمی دارد اما با شرایطی که امروز باشگاه ها و کسب و کارهای ورزشی دچار آن شده اند، ورود سرمایه گذاران جدید به صفر رسیده ضمن اینکه بساط سرمایه گذاری ها قبلی هم در حال جمع شدن است و این یعنی توقف در رشد سرانه ورزشی تا رسیدن به حد استاندارد که بی ارتباط با سلامت جامعه نیست.

واحدهای ورزشی که با وام هم ورشکسته هستند و هم بدهکار

البته که در شرایط کرونا و برای یاری به باشگاه های ورزشی که بیش از آن متحمل آسیب های تصمیمات کرونایی شدند، وام های ویژه ای برای صاحبان آنها مصوب شد اما گرفتاری و مصائب زیادی که دسترسی به این وام ها داشت باعث شد 90 درصد باشگاه داران نتوانند از آن بهره مند شوند اگرچه وام پرداختی به 10 درصد دیگر نه تنها دردی از آنها درمان نکرد بلکه نمکی هم شد بر روی زخم قبلی شان.

قرار بر این بود تا وام گیرندگان برای بازپرداخت اقساط خود تنفس 6 ماهه داشته باشند. آنها اسفندماه وام های شان را در ازای سند ملکی دریافت کردند و از فروردین ماه یعنی زمانی که باشگاه های در تعطیلی به سر می برند، دریافت اقساط و بهره وام ها شروع شد.

اینگونه شد که وام های پرداختی نه تنها باری از دوش صاحبان باشگاه ها در جهت دور شدن شان از ورشکستی بر نداشت بلکه آنها را به واحد ورشکسته بدهکار تبدیل نموده است.

در این شرایط که بدون هیچ رویکردی برای باشگاه ها و کسب و کار آنها تصمیم گیری می گردد بهتر است حداقل یک سال تنفس جهت بازپرداخت وام ها در نظر گرفته گردد ضمن اینکه شرایطی مهیا گردد که همه واجدین شرایط بتوانند این وام را با این شرایط در اختیار بگیرند.

مصوبه ای که خریدار ندارد

البته در کنار تصمیمات یک طرفه ای که برای واحدهای ورزشی در ایام کرونا گرفته می گردد، دولت هم با تصویب عدم دریافت اجاره در ایام تعطیلی باشگاه ها یک نمایش حمایتی از ورزش به راه انداخت اگرچه به خاطر واگذاری اختیارات به مدیریت مجموعه، عملاً این نمایش هم به نتایج خوبی ختم نشد. به طور مثال شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی که زیر مجموع وزارت ورزش است این مصوبه را رعایت نمی کند همینطور زیرمجموعه های دیگر وزارتخانه ها که اماکن ورزشی دارند هم به این مصوبه پایبند نیستند.

خلاصه اینکه مصوبه مورد نظر می توانست مفید فایده باشد اگر تصمیم قاطع تری برای اجرای آن گرفته می شد مثلاً اینکه در ایام کرونا به هیچ وجه اجاره بهایی گرفته نگردد اما مدت زمان مشابه به قرارداد اضافه گردد تا بعد از اتمام دوره تعطیلی کرونا اجاره آن دریافت گردد.

دست سازمان امور اقتصادیاتی روی گلوی واحدهای ورزشی

به گزارش وبلاگ کوجی هامی، در این شرایط که تصمیمات یک طرفه ستاد مقابه با کرونا، باشگاه ها و صاحبان کسب و کارهای ورزشی به سمت ورشکستی و بدهی راهنمایی نموده، موضوع اقتصادیات بر ارزش اضافه کرده و حواشی آن هم برای ورزشی ها غوض بالا غوض شده است.

اقتصادیات بر ارزش اضافه کرد طرحی بود که در راستای ایجاد عدالت ارائه و در دولت آنالیز شد تا افراد در ازای میزان مصرف بیشتر، اقتصادیات بیشتری را هم پرداخت نمایند. اجرای این طرح در ورزش اما به مثابه این است که هر کسی بیشتر به ورزش گرایش دارد باید تنبیه گردد و اقتصادیات بیشتری پرداخت کند!

با همین استدلال اقتصادیات بر ارزش اضافه کرده اماکن ورزشی حذف شد اما هنوز ابلاغ رسمی آن انجام نشده است. همین مسئله برای واحدهای ورزشی ایجاد گرفتاری نموده چون سازمان امور اقتصادیاتی روی گلوی این واحد دست گذاشته تا اقتصادیات خود را از آنها بگیرد.

تغییر کاربری باشگاه ها!

این روزها شهرداری ها از اماکن مسکونی با شرایط باشگاه های ورزشی طلب دریافت تغیییر کاربری دارند و این هم یکی از مصائبی است که در شرایط کرونایی و به خاطر تعطیلی کسب و کارهای ورزشی ایجاد شده که کاملاً خلاف توسعه زیرساخت های ورزشی است.

سال 84 شورای شهر اینگونه مصوب کرد که به منظور افزایش فضای ورزشی به واحدهای مسکونی - با شرایط مورد قبول از ادارت کل تربیت بدنی و همچنین مجوز آتش نشانی و پلیس راهبر- این اجازه داده گردد که مانند دیگر مشاغل تغییر کاربری داشته و به شرط عدم ایجاد مزاحمت، فضای ورزشی فراوری نمایند.

امروز که باشگاه های ورزشی با تعطیلی ظاهراً ادامه داری روبرو شده اند اما شهرداری ها از اماکن مسکونی با شرایط باشگاه های ورزشی درخواست تغییر کاربری به واحدهای خدماتی و تجاری دارند و این خلاف توسعه زیرساخت های ورزشی است که برای آن در وزارت ورزش برنامه ریزی های زیادی می گردد.

از شرایط ورزش غفلت نگردد

در هر صورت اینکه کرونا، ورزش کشور و به خصوص باشگاه ها و صاحبان کسب و کارها را متحمل آسیب هایی نموده که تبعات آن در دراز مدت بیشتر نشان داده خواهد شد. این شرایط که قطعاً بر مدیران ارشد کشور هم پوشیده نیست، نیازمند تحلیل به موقعی است تا با اتخاذ سیاست های جدید و اجرای آنها زمینه لازم برای کاهش آسیب ها و پیامدهای بعدی و عظیم تر مهیا گردد.

منبع: خبرگزاری مهر

به "نفس های آخر 25 هزار باشگاه ورزشی، امید سلامتی مردم زیر گیوتین!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نفس های آخر 25 هزار باشگاه ورزشی، امید سلامتی مردم زیر گیوتین!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید