راهنمای خرید و استفاده از دهان شویه ها

به گزارش وبلاگ کوجی هامی، اگر به یکی از داروخانه های سطح شهر سری بزنید، انواع و اقسام دهان شویه ها را خواهید یافت که ممکن است در انتخاب دهان شویه مناسب سردرگم شوید. برخی از آنها حس طراوت و تازگی به دهانتان می بخشند و بوی بد دهان را از بین می برند. برخی دیگر هم به دلیل داشتن ماده فلوراید می توانند از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرده و

راهنمای خرید و استفاده از دهان شویه ها

راهنمای خرید و استفاده از دهان شویه ها

نویسنده:شکوفه شجاعی

اگر به یکی از داروخانه های سطح شهر سری بزنید، انواع و اقسام دهان شویه ها را خواهید یافت که ممکن است در انتخاب دهان شویه مناسب سردرگم شوید. بعضی از آنها حس طراوت و تازگی به دهانتان می بخشند و بوی بد دهان را از بین می برند. بعضی دیگر هم به علت داشتن ماده فلوراید می توانند از پوسیدگی دندان ها جلوگیری کرده و پوسیدگی های اولیه دندان ها را ترمیم کنند. بعضی دیگر از دهان شویه ها هم اثرات درمانی دارند و در کنترل بیماری های لثه مؤثرند.

به طورکلی دهان شویه ها را می توان به دو گروه تقسیم کرد: خوش بوکننده و درمانی.

دهان شویه های خوش بو کننده

این دهان شویه ها را شما می توانید بدون تجویز پزشک و بدون نسخه از داروخانه ها تهیه کنید. اگر گرفتار بوی بد دهان هستید، خرید یک بطری از این دهان شویه ها را به شما پیشنهاد می کنیم، چرا که این دهان شویه ها می توانند نفس شما را طراوت و تازگی ببخشند. بعضی انواع این دهان شویه ها می توانند باکتری های دهان را کاهش دهند. از قلم نیاندازید اثر این دهان شویه ها کوتاه مدت است و بیش از 10 تا 15 دقیقه باقی نمی ماند.

بنابراین اگر از بوی بد دهان رنج می برید به فکر پوشاندن آن با دهان شویه نباشید. شما باید علت اصلی بوی بد دهان را به کمک پزشک و دندانپزشک کشف کنید و در پی رفع مشکل باشید. بیماری های لثه، پوسیدگی دندان ها، سینوزیت مزمن و مسائل دستگاه گوارش از دلایل اصلی ایجاد بوی بد دهان هستند.

اگر از بوی بد دهان رنج می برید، به فکر پوشاندن آن با دهان شویه نباشید. شما باید علت اصلی بوی بد دهان را به کمک پزشک و دندانپزشک کشف کنید و در پی رفع مشکل باشید.

دهان شویه های درمانی

این دهان شویه ها علاوه بر آثاری که دهان شویه های خوش بوکننده در دهان ایجاد می کنند، اجزایی دارند که در درمان بیماری های دهان و دندان مؤثر هستند. این دهان شویه ها را حتماً پزشک یا دندانپزشک برای شما تجویز می کند. استفاده از این دهان شویه ها دستورالعمل ویژه ای دارد و شما نباید بیش از مقدار مجاز از آنها استفاده کنید چون عوارضی مانند سوختگی و سوزش مخاط، تغییر رنگ دندان ها و مسمومیت را در پی دارند. دهان شویه های درمانی به دو گروه تقسیم می شوند: یک گروه از این دهان شویه ها که ضد باکتری است برای درمان بیماری های لثه و پس از جراحی دهان تجویز می شود و گروه دوم از این دهان شویه ها که با هدف پیشگیری از پوسیدگی دندان ها استفاده می شوند.

این دهان شویه ها حاوی فلوراید هستند و می توانند پوسیدگی را در مراحل اولیه متوقف کرده و ترمیم کنند و هم از پوسیدگی بقیه دندان ها جلوگیری کنند. به کسانی که پوسیدگی دندان هایشان به کندی پیشرفت می کند، توصیه می شود هفته ای یک بار، دهانشان را با دهان شویه فلوراید بشویند ولی اگر پوسیدگی دندان هایتان بسیار سریع پیشرفت می کند، بد نیست یک شب در میان از این دهان شویه استفاده کنید.

انتخاب دهان شویه

شما می توانید دهان شویه های متفاوتی را انتخاب کنید. آب نمک ساده ترین دهان شویه ای است که می توانید در منزل تهیه کنید و برای تهیه آن کافی است نصف قاشق چای خوری نمک را در یک لیوان آب ولرم بریزید. این دهان شویه فقط برای ضدعفونی دهان استفاده می شود. در داروخانه های ایران، دهان شویه های ایرانی و خارجی در دسترس شما هستند. دهان شویه های خارجی قیمتشان نسبت به انواع ایرانی گران تر است. در تولید دهان شویه های ایرانی گام های بلندی برداشته شده است و دهان شویه های متنوعی در بازار هستند که می توانید آنها را امتحان کنید و یکی را به سلیقه خودتان انتخاب کنید. نکته مهم این است که، شما از دهان شویه استفاده کنید. نوعش، بیشتر به سلیقه خودتان بستگی دارد. در ترکیبات دهان شویه های گیاهی، از گیاه مسواک و گیاهانی مثل بومادران و نعناع استفاده می شود.

گیاه مسواک به علت مقدار بالای کلراید موجب کاهش تشکیل پلاک میکروبی روی دندان ها می شود و عصاره بومادران هم اثر ضدباکتریایی دارد، به علاوه در کاهش خون ریزی لثه موثر است. بعضی دهان شویه ها برای ضدعفونی دهان و کاهش پلاک باکتریایی هستند و ترکیبات ضدعفونی کننده دارند و بعضی هم حاوی فلوراید بیشتری هستند.

طرز استفاده

استفاده صحیح از دهان شویه ها هم راه و رسمی دارد بنابراین برای اینکه بهترین نتیجه را از استفاده از دهان شویه ها ببرید، مراحل زیر را به ترتیب اجرا کنید.

1 مسواک بزنید. اولین قدم قبل از استفاده از دهان شویه ها، مسواک زدن است. مسواک زدن غذاها و پلاک میکروبی را از سطح دندان ها و لثه ها برمی دارد و سطح آنها را آماده پذیرش مواد دهان شویه می کند.

2 اندازه کافی از دهان شویه را مطابق دستور روی بطری یا تجویز دندانپزشک، درون در بطری دهان شویه بریزید (معمولا از در بطری دهان شویه به نام پیمانه استفاده می شود) و در دهان بریزید.

3 دهان شویه را با فشار در دهانتان بچرخانید تا با تمام سطوح دندان ها و لثه ها و سطوح بین دندانی تماس یابد.

4 معمولاً 30 ثانیه تا 1 دقیقه زمان برای نگه داشتن دهان شویه در دهان کافی است. پس از پایان این زمان به جای مانده دهان شویه را به بیرون تف کنید.

5 پس از مصرف دهان شویه، حداقل به مدت نیم ساعت دهانتان را نشویید. غذا نخورید و مایعات ننوشید تا مواد مؤثر آن در تماس با سطح دندان ها و لثه هایتان باقی بماند.

منبع:http://www.salamat.com

منبع: راسخون

به "راهنمای خرید و استفاده از دهان شویه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای خرید و استفاده از دهان شویه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید