خبرنگاران نسخه تغذیه صحیح در زمان کرونا
به گزارش وبلاگ کوجی هامی، اهواز - خبرنگاران - یک متخصص تغذیه در مورد نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی برای مقابله با ویروس کرونا در شرایط قرنطینه خانگی توضیحاتی ارایه داد.
به گزارش وبلاگ کوجی هامی مرضیه زیلایی شامگاه شنبه در برنامه زنده تلویزیونی خوزستان بیان نمود: با توجه به اینکه این ویروس شناخته شده نیست و مطالعات اندکی روی آن انجام شده، نمی توانیم به صورت قطعی مصرف نوع غذاهای مقابله کننده با این ویروس را بیان کنیم اما بعضی مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی اهمیت دارند.
وی اضافه نمود: یکی ازموارد مهم برای مقابله با عوامل ویروسی و تقویت سیستم ایمنی، پیشگیری از استرس است چون ترشح بعضی هورمون ها در بدن باعث تضعیف سیستم ایمنی می گردد.
زیلایی ادامه داد: حفظ آرامش درهر شرایطی و دنبال کردن خبرها از منابع موثق استرس را کاهش می دهد.
نقش ویتامین C
عضوهیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در مورد نوع تغذیه بیان نمود: دریافت منابع غذایی ویتامین C در میوه ها و سبزی ها شامل پیاز خام، فلفل دلمه های رنگی، مرکبات مانند کیوی و پرتقال و دریافت آنها در طول به تقویت سیستم ایمنی یاری می نماید.
وی گفت: از آنجا که این ویتامین به نور، حرارت و گرما حساس است پس سبزی و میوه را خام مصرف کنید؛ به عنوان مثال لیموترش از منابع غذایی ویتامین C بعد از برش زدن نباید به مدت زیاد در معرض هوا قرار گیرد و باید سریع مصرف گردد.
زیلایی افزود: احتیاج روزانه این ویتامین در زنان 75 میلیگرم و مردان 90 میلیگرم است و افراد سیگاری احتیاج بیشتری دارند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: دریافت 2 پرتقال و یا یک لیوان آب پرتقال طبیعی احتیاج روزانه ویتامین C افراد را تامین می نماید اما مصرف بیش از اندازه آن لازم نیست و اگر منابع غذایی به اندازه کافی مصرف گردد احتیاجی به مصرف مکمل نیست.
تاثیر ویتامین D
وی در مورد مصرف ویتامین D گفت: این ویتامین در تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد سیستم تنفسی موثر است ولی منبع غذایی خوبی ندارد و به مقدار کمی در زرده تخم مرغ و ماهی سالمون وجود دارد و باید به وسیله مکمل وارد بدن گردد.
زیلایی بیان نمود: این ویتامین محلول در چربی است و زیاده روی در مصرف مکمل مسمومیت ایجاد می نماید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز توصیه کرد: اگر از پایین بودن میزان این ویتامین در بدن خود مطلع هستید هفته ای یک عدد پرل 50 هزار ویتامین D به مدت هشت هفته و پس از آن ماهانه یک بار مصرف گردد و اگر کسی اطلاع ندارد ماهانه یک عدد پرل 50 هزار و در بچه ها در 2 تا 10 ساله هر 2 ماه یک عدد پرل 50 هزار کافی است.
آیا مصرف گرمی ها موثراست
وی در مورد تاثیر گرمی ها مانند زنجبیل، دارچین و زعفران گفت: بعضی ترکیبات موجود در این مواد باعث تقویت سیستم ایمنی می گردد و ترکیبات ضد التهاب در زنجبیل و دارچین وجود دارد اما نمی توان در مورد نقش موثر آن برای مقابله با ویروس کرونا به صورت قطعی اظهار نظر کرد.
زیلایی ادامه داد: در مورد نقش این گونه مواد در فضای مجازی بزرگنمایی شده و تاثیر مصرف دوز بالای این مواد طولانی مدت هنوز شناخته شده نیست.
این متخصص تغذیه افزود: چای سیاه و سبز نیز با داشتن آنتی اکسیدان باعث تقویت سیستم ایمنی می شوند اما نباید زیاده روی گردد و مصرف چای کم رنگ با فاصله از غذا و در حد 2 تا سه لیوان در روز توصیه می گردد.
منابع روی و زینک
وی گفت: حبوبات و غلات کامل مانند نان های با آرد سبوس دار منابغ غذایی روی هستند و برنج قهوه ای، گوشت قرمز، مرغ ، ماهی و تخم مرغ از منابع غنی زینک محسوب می شوند و اگر فردی در رژیم غذایی خود داشته باشد احتیاج به مصرف مکمل ندارد.
زیلایی بیان نمود: ویتامین A نیز در تقویت سیستم ایمنی موثر است و در میوه ها و سبزی ها با رنگ زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، مرکبات و موز، جگر، قلوه، زرده تخم مرغ و لبنیات وجود دارد.
پیشگیری از چاقی در دوران قرنطینه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در مورد پیشگیری از چاقی در زمان قرنطینه توصیه کرد: از مواد غذایی شیرین مانند شکلات و کیک پرهیز کنید چون باعث نوسانات قند خون و تضعیف سیستم ایمنی می گردد و به جای آن از تخمه و آجیل و یا میوه جات و سبزیجات با رعایت اصول بهداشتی بهره ببرید.
وی افزود: آجیل را در ماهیتابه و یا در مایکروویو 2 تا سه دقیقه حرارت دهید، مواد غذایی سرخ نموده زیاد مصرف نکنید و فعالیت و تحرک بدنی را در منزل به مدت 20 دقیقه انجام دهید.
ویروس کرونا که کووید - 19 نیز نامیده می گردد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تا به امروز به بیش از 200 کشور سرایت نموده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته تا شرایط فوق العاده اعلام کند.
منبع: ایرنا