احتمال بازگشایی دانشگاه ها بعد از ماه رمضان قوت گرفت
به گزارش وبلاگ کوجی هامی، حریرچی گفت: اگر فرایند نزولی کرونا ادامه یابد، ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیماتی در مورد بازگشایی دانشگاه ها گرفته گردد.
به گزارش وبلاگ کوجی هامی از وبلاگ کوجی هامی، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت اظهار کرد: بر اساس گفته رئیس سازمان جهانی بهداشت، اهداف اصلی مبارزه با ویروس کووید 19 حفظ سلامت ، معیشت و اقتصاد مردم است.
او اضافه نمود: قاعدتاً با رعایت نکردن درصدی از دستورالعمل های بهداشتی در حین بازگشایی ها نوعی رقابت و تناقض در بین این دو هدف به وجود می آید.
حریرچی ادامه داد: هر گونه بازگشایی که برای تأمین معیشت و نیازهای مالی مردم انجام می گردد، باید با رعایت دستورالعمل های بهداشتی به حداکثر ممکن برسد .
او تأکید کرد: هرگونه افزایش حضور مردم در اجتماع و هرگونه تردد در سطح شهرها که دارای اثرات مالی و معیشتی قابل توجه نباشد، در شرایط همه گیری فعلی می تواند مضر و خطرناک باشد.
معاون کل وزارت بهداشت توضیح داد: رعایت عدالت در سلامت و عدالت در ارائه خدمات بهداشتی درمانی درباره ویروس کرونا دستاورد بزرگ جمهوری اسلامی در دوره اخیر است.
تبعیضی در درمان بیماران کرونایی قائل نمی شویم
او با بیان اینکه برخلاف کشورهای غربی، در درمان بیماران کرونایی تبعیض قائل نمی شویم، گفت: مجموعه اقدامات بهداشتی درمانی در این دوران بدون هیچ تبعیض جغرافیایی، قومی، سنی، جنسیتی و طبقاتی صورت گرفته است. مراقبت از یک بیمار مبتلا به کرونا در مناطق محروم و دور دست کشور در سیستم دولتی، بیمارستان های دولتی مشابه یک آدم ثروتمند یا یک مسئول سیاسی در مرکز کشور صورت گرفته است.
معاون کل وزارت بهداشت گفت: سونامی اطلاعات غلط درباره بیماری کرونا در سطح جامعه و حتی در مقالات علمی موضوع مهمی است. هم اکنون بسیاری از پژوهش ها و مقالات علمی که منتشر می شوند، غیر قابل اعتماد و اشتباه هستند.
او اضافه نمود: مجلات علمی که درباره ویروس کرونا منتشر می شوند، فاقد طراحی و زمان بندی مناسب هستند و هم داروی مناسبی بر روی آن ها انجام نشده است. باتوجه به تجریبات اخیر، باید منتظر رد وکتمان کردن بعضی مقالات علمی بعد از انتشار آن ها باشیم.
حریرچی ادامه داد: هر گونه پژوهشی درباره کرونا ممکن است در ابتدا درست به نظر برسد، اما با فاصله اندک بطلان آن تحقیق تعیین گردد، به همین دلیل من از مردم خواهش می کنم که با دید تردید نسبت به مقالات نگاه نمایند.
او با اشاره به مردمی که با حضور در مساجد، پروتکل های بهداشتی را رعایت کردند، گفت: افزایش ابتلا در بعضی از استان ها به دلیل حضور مازاد مردم است.
معاون کل وزارت بهداشت یادآوری کرد: هموطنان با نصب نرم افزار ماسک بر روی موبایل خود می توانند شهرهای سفید و جاهایی آلوده را مشاهده نمایند.
برگزاری امتحانات خاتمه ترم به شکل حضوری
حریرچی در پاسخ به وبلاگ کوجی هامی، درباره احتمال بازگشایی دانشگاه ها بعد از ماه رمضان گفت: اگر فرایند نزولی بیماری حفظ گردد و ادامه پیدا کند، ممکن است بعد از ماه رمضان تصمیماتی در مورد بازگشایی دانشگاه ها در ستاد مرکزی گرفته گردد. اگر دانشگاه ها باز گردد، حضور در کلاس ها اختیاری خواهد بود. امیدواریم در خاتمه ترم بتوانیم امتحانات را به شکل حضوری برگزار کنیم.
آمار مبتلایان به کرونا در استان خوزستان افزایشی است
معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه همچنان نگران خوزستان هستیم، توضیح داد: آمار مبتلایان به کرونا در این استان افزایشی است. از مردم خوزستان درخواست داریم که به فاصله گذاری اجتماعی بیشتر توجه داشته باشند.
او اضافه نمود: باید توجه کرد که اپیدمی کرونا در خوزستان نسبت به سایر استان ها و به ویژه استان های جنوبی کشور دیرتر شروع شده و به دنبال آن پیک دیرتری در این استان داشتیم. این میزان ابتلا در خوزستان نشان داد که گرمی آب و هوای یک منطقه، موجب از بین رفتن کرونا نمی گردد. باید در همه استان ها اقدامات بهداشتی و درمانی را رعایت کنیم و آماده باشیم تا بعد از فصل گرما هم با ویروس کرونا زندگی کنیم.
حریرچی با اشاره به انتشار مقاله ای درباره درصد شیوع کرونا در بعضی استان ها مثل گیلان که با انجام تست سرولوژیک اعلام شده بود و پیش بینی ها درباره میزان ابتلای جمعیت کشور به کرونا گفت: با انجام تست آنتی بادی کرونا در بعضی استان ها مانند گیلان، درصد بالایی از میزان درگیری گزارش شده است.
او ادامه داد: 33 درصد میزان ابتلا به کرونا می تواند زیاد و خارج از عرف محسوب گردد، اما به طور کلی تخمین زده می گردد که 10، 12 و 15 درصد از افراد کم علامت و بی علامت به کرونا مبتلا باشند و اگر این عدد صحت کامل داشته باشد و تایید گردد نشان می دهد که ما ابتلای 10 تا 15 درصدی در جمعیت داشته ایم، اما اگر درصد مرگ و میر و بستری در بیمارستان ها به میزان کنونی و همین قدر پایین باشد، ما دستاورد خوبی داشته ایم وهمه این ها نتیجه توانمندی سیستم بهداشتی و درمانی کشور علی رغم ابتلای چندین میلیونی است.
احتمال بازگشت تعطیلی ها وجود دارد
حریرچی در پاسخ به این سوال که آمار نیمی از مبتلایان مربوط به تهران و خوزستان است و آیا احتمال بازگشت تعطیلی ها وجود دارد یا خیر بیان نمود: تهران جمعیت بالایی دارد و آمار مبتلان هم بالتبع بالاست، در استان خوزستان هم فرایند ابتلا افزایشی است. سیاست وزارت بهداشت هم اقدام بر اساس تقسیم بندی شهرستان های کم خطر، خطر متوسط و خطر بالاست.
او تاکید نمود: اگر بازگشایی ها موجب افزایش موارد ابتلا گردد، به طور حتم تصمیمات سختگیرانه تری اتخاذ می کنیم و احتمال بازگشت تعطیلی ها وجود دارد.
حریرچی ادامه داد: اهواز دومین شهر کشور از نظر جمعیت، حاشیه نشینی است و در حال حاضر هم بیشترین موارد مبتلا به کرونا در استان خوزستان مربوط به شهر اهواز است و باید تدابیر مناسبی اندیشیده گردد.
او اضافه نمود: تهران هم با توجه به تراکم جمعیت و جمعیت شناوری که روزانه به تهران وارد می گردد، تفاوت هایی با سایر مناطق کشور دارد. تهران منطقه مهم و خطیری برای ماست و می تواند در مقابله با کرونا پاشنه آشیل باشد.
منبع: جام جم آنلاین