شبح قلب؛ عضوی که ناجی انسان ها می گردد!، عکس
به گزارش وبلاگ کوجی هامی، شبح قلب قلبی است که سلول هایش را برداشته اند، آنچه باقی می ماند اسکلت بندی قلب است که سلول های فرد دریافت کننده را در آن قرار می دهند.
به گزارش خبرگزاری وبلاگ کوجی هامی ، بزرگترین عامل مرگ و میر در دنیا بیماری قلبی است؛ سازمان بهداشت دنیای برآورد می نماید که سالانه 17.9 میلیون نفر در اثر این بیماری جانشان را از دست می دهند، که 32 درصد آمار مرگ ومیر در دنیا است.
دوریس تیلور، دانشمند حوزه پزشکی ترمیمی و مهندسی بافت، در مقاله ای از ساخت قلب آزمایشگاهی گفت: آن را شبح قلب می نامد و می تواند احتیاج به اهدانماینده قلب را برطرف کند.
سیارکی که بیش از حد به زمین نزدیک شد!
بی ام و قدیمی، خودروی کلکسیونی شد!/ عکس
شبح قلب چیست و چگونه کار می نماید؟
تیلور گفت: شبح قلب قلبی است که سلول هایش را برداشته اند، آنچه باقی می ماند چارچوب یا اسکلت بندی قلب است. نام آن را شبح قلب گذاشته اند زیرا برداشتن سلول ها سبب می گردد رنگ قلب از قرمز به سفید تغییر کند.
اما به دلیل کمبود قلب انسان، نمی گردد از آن به عنوان قالب و اسکلت بندی استفاده کرد، بنابراین گروه پژوهشی تیلور سراغ قلب خوک رفتند که از لحاظ مقدار و ساختار مشابه قلب انسان است. پیش تر، بعضی اجزا مانند دریچه قلب خوک به انسان پیوند زده شده است. پس از برداشتن سلول ها و پاک سازی قلب خوک، سلول های فرد دریافت نماینده در قلب قرار داده می گردد تا عضوی اختصاصی به وجود آید و احتمال پس زدن عضو پیوندی کاهش پیدا کند.
تیلور می گوید سلول های قلب تقسیم نمی شوند، اگر تقسیم می شدند، قلب احتمالا می توانست خودش را ترمیم کند. از سوی دیگر، سلول های بنیادی تقسیم می شوند و می توانند به شکل سلول های خاص دربیایند، مثلا سلول قلب. او و گروه پژوهشی اش سلول های بنیادی را کشت داده اند و میلیاردها سلول ساخته اند و آن ها را با استفاده از مواد شیمیایی، به سلول های قلب تبدیل نموده اند.
این سلول ها را حتی وقتی آغاز به تپیدن می نمایند، نمی توان قلب نامید و باید در ساختاری قرار بگیرند که بتوانند به عضوی یکپارچه تبدیل شوند، رشد نمایند و خون را پمپاژ نمایند.
تیلور با اشاره به تجربه ناموفق پیوند قلب خوک به انسان، می گوید در آن روش ژن های انسان به قلب خوک اضافه شد، اما سلول های خوک هنوز در قلب وجود داشت. برای جلوگیری از پس زدن عضو پیوندی، بیمار ناچار به مصرف داروهایی شد که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کرد و آن قلب حاوی ویروسی بود که در نهایت، به مرگ بیمار منجر شد. به عقیده این پژوهشگر، با شبح قلب چنین مسائلی پیش نمی آید زیرا آنچه از قلب خوک باقی می مانند فقط ساختار پروتئینی و کانال رگ های خونی است.
تیلور می گوید او و گروه پژوهشی اش با دو مشکل عمده روبرو بودند. اولین مشکل زمان و هزینه کشت سلول است و دومین مشکل، رشد دادن سلول پس از قرارگیری در چارچوب و ضدعفونی شده باقی ماندن قلب در نبود آنتی بیوتیک است.
آن ها ناچار بودند قلب را بیرون بدن بسازند و در ساختاری که گهواره زیستی می نامند، همان شرایط بدن را به صورت مصنوعی ایجاد نمایند و غذا، کنترل دما، اکسیژن و سایر مواد مغذی را علاوه بر فشار خون و جریان خون مصنوعی فراهم نمایند.
اهدای عضو در 30 سال آینده به کدام سو می رود؟
پیوند عضو یکی از مسائل بزرگ حوزه بهداشت درمان است و علاوه بر کمبود عضو، اندازه دسترسی نیز نابرابر است. با تحول علم، دانشمندان این فرصت را دارند تا اعضایی بسازند که احتیاج به دارو های گران قیمت ندارد و بعلاوه عوارض جانبی در پی ندارد.
در حال حاضر، افراد باید ماه ها و حتی سال ها در انتظار پیوند عضو بمانند. اما تیلور معتقد است که او و گروه پژوهشی اش این فرصت را دارند که خیلی زودتر قلب بسازند و پیوند قلب را از عملی اورژانسی به عملی تبدیل نمایند که مثل سایر عمل ها عادی و برنامه ریزی شده باشد.
منبع: YAHOO
227323
منبع: خبرآنلاین