آیا فلفل خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش مى دهد؟

به گزارش وبلاگ کوجی هامی، نتایج یک سرى از تحقیقات اخیر نشان میدهد که خوردن فلفل به صورت چشم گیرى از پیش روى بیمارى پارکینسون جلو گیرى مىکند. در این مقاله راجع به این موضوع که آیا مصرف فلفل مى تواند از مسائل عصبى جلو گیرى کند یا

آیا فلفل خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش مى دهد؟

ترجمه: حمید وثیق زاده انصاری

منبع: راسخون

نتایج یک سرى از تحقیقات اخیر نشان مىدهد که خوردن فلفل به صورت چشم گیرى از پیش روى بیمارى پارکینسون جلو گیرى مىکند. در این مقاله راجع به این موضوع که آیا مصرف فلفل مى تواند از مسائل عصبى جلو گیرى کند یا خیر، بحث خواهیم کرد.

پارکینسون دومین بیمارى شایع در اختلالات عصبی، بعد از آلزایمر می باشد. یک میلیون نفز در ایالات متحده آمریکا و اندازه تخمین زده شده ى چهار میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا می باشند.

بر طبق مطالعات تازه، فلفل می تواند احتمال ابتلا به بیمارى پارکینسون را کاهش دهد. انواع مختلف فلفل در سراسر جهان، در اصل، اکثراً از یک خانواده مى باشند و مى توانند در بدن افراد، سپری دفاعى را در برابر حمله ى مخرب این بیمارى به سیستم مرکزى اعصاب، ایجاد نمایند. باور بر این است که کاهش خطر ابتلا به پارکینسون، ریشه از نیکوتین موجود در فلفل مى گیرد. فلفل عضو خانواده ى رسته ى گیاهى به نام سولاناسئا مى باشد، دسته اى از گیاهان که حاوى مقادیر کمى از نکوتین مى باشند. تحقیقات اخیر هم نشان مى دهد که نیکوتین موجود در سیگار هم در کاهش ابتلا به پارکینسون نقش دارد. این نیکوتینى که به صورت طبیعى در فلفل وجود دارد است که احتمالاً تأثیر محافظتى در برابر این بیمارى، که مهارت هاى حرکتى را هدف قرار مى دهد، را دارد. دیگر سبزیجاتى که به رسته ى گیاهان سولاناسئا تعلق دارند، هم چون گوجه فرنگى، سیب زمینى، گل کلم و بادمجان هم احتمال ابتلا به پارکینسون را کاهش مى دهند. همه ى این سبزیجات به اندازه کمى حاوى نیکوتین می باشند، که دانشمندان معتقدند این اندازه نیکوتین ما را از این بیمارى مخرب اعصاب محافظت مى کند. مشاهدات علمى که در رابطه با این تحقیق بوده است، در نشریه سالنامه ى نورولوژى در تاریخ 9 ماه مى سال 2013 به وسیله دانشمندان دانشگاه واشینگتن در سیاتل که روى این موضوع تحقیق مى نموده اند، منتشر شده است. این تحقیقات گزارش مى کند که افزایش استفاده از سبزیجاتى که حاوى نیکوتین طبیعى مى باشند، به ویژه فلفل ها، ممکن است در پایین آوردن شانس توسعه و پیش روى بیمارى، مفید باشند.

در این تحقیق از 490 نفر که به بیمارى پارکینسون دچار شده بودند و 644 نفر که دچار هیچ گونه بیمارى مربوط به اعصاب نبودند، خواسته شد تا به یک پرسش نامه در رابطه با مصرف مواد خوراکى روزانه و عادات کشیدن سیگار و دخانیات، پاسخ بدهند. پس از مطالعه ى پاسخ نامه هاى مصرف خوراکى هاى روزانه ى هر گروه، دانشمندان مشاهده کردند که مصرف سبزیجاتى که حاوى نیکوتین هستند، به صورت محتمل، خطر ابتلا به بیمارى پارکینسون را کاهش مى دهد. در این تحقیق، شرکت نمایند گانى که از این نوع سبزیجات مصرف مى کردند، احتمال ابتلاى آن ها به پارکینسون 19 درصد کمتر از افرادى بوده که از این سبزیجات، به هر علتى، استفاده نمى کردند.

با توجه به این تحقیقات، دیده شده است که در مقایسه با کسانی که کمتر از یک بار در هفته فلفل می خورند، کسانی که دو تا چهار بار در هفته فلفل می خورند سی در صد کمتر شانس ابتلا به PD را دارند. کسانى که اندازه بیشترى فلفل مصرف مى نمایند احتمال ابتلا را به صورت چشم گیرى کاهش مى دهند، براى مثال کسانى که مصرف هفتگى پنج تا شش بار فلفل در هفته را دارند، 50 درصد کمتر به پارکینسون مبتلا مى شوند. شواهد مقدماتى نشان مى دهد که هرچه مصرف فلفل بیشتر باشد، احتمال توسعه و پیش روى بیمارى پارکینسون، کاهش مى یابد. اثرات مثبت مصرف فلفل، در کاهش احتمال ابتلا به بیمارى پارکینسون، در کسانى که به هر نحو از تنباکو استفاده مى نمایند، بسیار نا چیز مى گردد. باور بر این است که عادت کشیدن سیگار، ممکن است مانع اجراى نقش مثبت فلفل و این گونه سبزیجات در کاهش احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون گردد.

در این مطالعات به این نکته هم اشاره شده است که، مصرف دیگر سبزیجات، به غیر از رسته ى سولاناسئا، در پیش گیرى از ابتلا به پارکینسون نقشى ندارد. این عمل کرد مثبت تنها در مصرف گیاهانى دیده شده که حاوى مقادیری نیکوتین مى باشند.

چگونه این مطالعات و تحقیقات را تفسیر کنیم

این امکان وجود دارد که نتایج این تحقیقات، در ارتباط با درک فواید نیکوتین، به اشتباه برداشت گردد.

نباید به این نتیجه گیرى رسید که مصرف نیکوتین، پارکینسون را به کلى از ما دور مى کند. هیچ گونه شواهدى در نتیجه ى این تحقیقات، دال بر این موضوع نبوده که واقعاً تأثیر نیکوتین است که باعث جلو گیرى از ابتلا به پارکینسون مى گردد و هیچ ترکیب دیگرى، موجود در این سبزیجات نیست که مانع از ابتلاى افراد به پارکینسون گردد. مطالعات و تحقیقات وسیع ترى ضروری است تا در خصوص تأثیر نیکوتین در محافظت از افراد در برابر ابتلا به بیمارى هاى عصبى، بتوان نتیجه گیرى کرد. هم چنین، تنها به علت وجود نیکوتین در سیگار، احمقانه است که تصور کنیم سیگار کشیدن باعث ایجاد مصونیت در ابتلا به بیمارى پارکینسون مى گردد. در سیگار صدها ماده ى شیمیایى وجود دارد که براى بدن زیان آور است.

پس هم چنان باید به سیگار کشیدن با دید ترس نگاه کرد، زیرا کشیدن سیگار احتمال ابتلا به سرطان را افزایش مى دهد. در هر حال، این تحقیقات نتایجی قطعى را در پى داشته است و البته هم چنان احتیاج به تحقیقات بیشترى در این زمینه است. آن چه حتمى است آن است که مصرف مداوم فلفل هیچ ضررى به همراه ندارد. حال یا از فلفل قرمز جهت طعم دار کردن غذاى روزانه ى خود بهره ببرید یا از فلفل های دلمه اى سالم و بى آزار، که آماده کردن آن ها آسان است. راه هاى مختلفى براى اضافه کردن فلفل به منوى هفتگى وجود دارد.

منبع: راسخون

به "آیا فلفل خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش مى دهد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا فلفل خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش مى دهد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید