چند توصیه تغذیه ای مفید

به گزارش وبلاگ کوجی هامی، متخصصان تغذیه تاکید دارند عوامل مختلف از مدت زمان پخت و پز گرفته تا روش خرد کردن سبزیجات، همگی در حفظ مواد مغذی آنها تاثیرگذار است.

چند توصیه تغذیه ای مفید

سایت ان دی تی وی در این مطلب برای استفاده حداکثری از فواید غذاها به خصوص سبزیجات به نکات زیر اشاره نموده است:

- برای هر ماده غذایی روش صحیح خرد کردن را انتخاب کنید. روش های اشتباه خرد کردن می تواند مواد مغذی را به ویژه در میوه ها و سبزیجات از بین ببرد. ابتدا باید سبزیجات را بشویید و سپس خرد کنید. هرگز برعکس این عمل را انجام ندهید زیرا می تواند بیشتر مواد مغذی را از بین ببرد.

بسیاری افراد، مواد غذایی را خرد نموده و آنها را در یخچال یا فریزر برای استفاده های بعدی نگهداری می نمایند که روش درستی نیست. سبزیجات خرد شده را به مدت طولانی نگه ندارید زیرا پس از خرد شدن در معرض هوا قرار گرفته و ترکیبات مغذی خود را از دست می دهند. سبزیجات تازه را در زمان استفاده خرد کنید.

- به مقدار خرد کردن سبزیجات نیز توجه کنید. نکته دیگری که می تواند هنگام خرد کردن سبزیجات به حفظ مواد مغذی آنها یاری کند این است که سبزیجات را به قطعات خیلی کوچک خرد نکنید. سبزیجات را در تکه های بزرگ تری خرد کنید تا کمتر در معرض هوای محیط قرار بگیرند.

- به مدت زمان طبخ غذا هم توجه کنید. مدت زمان پخت و پز و قرار گرفتن در معرض گرما نکته مهمی است که حتما باید آن را در نظر بگیرید. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض گرما یکی از مهم ترین عوامل از بین رفتن مواد مغذی در سبزیجات است. زمان پخت و پز را مناسب انتخاب نموده و با کاهش این زمان به حفظ هرچه بیشتر ارزش غذایی خوردنی ها یاری کنید. بیشتر ویتامین ها نسبت به گرما حساس هستند، از این رو از حداقل زمان احتیاج برای پخت بهره ببرید.

به مقدار مناسب از آب بهره ببرید. مقدار آبی که به غذای خود اضافه می کنید نیز بر حفظ ارزش غذایی خوردنی ها تاثیر می گذارد. سعی کنید حداقل آب ممکن را به غذای خود اضافه کنید، چرا که مواد غذایی در آب مورد استفاده برای پخت حل می شوند. برای کاهش مدت زمان پخت و پز، درِ ظرف غذا را بسته و آن را به طور کامل بپوشانید.

و در آخر از قلم نیاندازید که گرم کردن دوباره غذا یکی از بدترین کارها است. این کار غذا را دوباره در معرض گرما قرار داده و ترکیبات شیمیایی مواد غذایی را دگرگون می نماید. سعی کنید غذا را به مقدار کافی بپزید تا مجبور به نگهداری و استفاده مجدد از آن نشوید. استفاده از مواد غذایی تازه تهیه شده، برترین گزینه برای بهره مندی حداکثری از مواد مغذی است.

منبع: گردشبان

به "چند توصیه تغذیه ای مفید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند توصیه تغذیه ای مفید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید